Gadget

Преглед на AirPods Pro 2-ро поколение

Изводът за вкъщи: От пускането на оригиналите през 2019 г. AirPods Pro служат като водещи безжични слушалки на Apple с висококачествен звук и функции. Но много неща могат да се променят за три години. Тогава зараждащият се високопроизводителен пазар на безжични слушалки се пренапълни с опции от Bose до Sony.

За да бъде в крак с конкуренцията, Apple обяви второто поколение на своите AirPods Pro на своето събитие Far Out миналия месец. Компанията работи върху новия си чип H2 и разположението на високоговорителите отгоре, за да създаде по-богат звук с по-ефективно шумопотискане. Това е в допълнение към активирането на набор от нови функции, включително режим на адаптивна прозрачност и персонализирано пространствено аудио. Дори калъфът за зареждане получава надстройка с нови вградени високоговорители и U1 чип, което по същество го превръща в AirTag. Повечето промени се случват под капака, така че онези, които се надяват на редизайн, ще бъдат разочаровани от същото поставяне в ухото и основния бял цвят, който не се е променил от първото поколение AirPods Pro.

Безжични слушалки Apple AirPods Pro (2-ро поколение).

Безжични слушалки AirPods Pro (2-ро поколение).

Безжични слушалки Apple AirPods Pro (2-ро поколение).

Професионалисти
  • Новият H2 чип създава по-богат звук с подобрен бас
  • Актуализации за качеството на живот за носене и локализиране на вашите AirPods
  • Подобрено шумопотискане и режими на прозрачност
  • Огромни печалби на батерията
минуси
  • Същото прилягане и размер на корпуса, с минимални промени в дизайна
  • Нови сензорни контроли на стъблото могат да ви накарат да разхлабите пъпките

Ключови спецификации

Процесор: Apple H2
Живот на батерията: 6 часа, 30 часа с кутия за зареждане
Тегло на пъпката: 0,19 унции
контроли: Глас, докосване

Същият дизайн, нови функции

След като извадих новия калъф на AirPods Pro от кутията им и ги поставих до оригиналите, не можах веднага да различа новите надстройки. На снимката по-долу оригиналният калъф за AirPods Pro се намира отляво, докато следващото поколение е отдясно. Първата промяна, която забелязах, беше металната примка за ремък, която се вижда от дясната страна. Сега можете да прикрепите калъфа към раница или ключодържател без аксесоар на трета страна. Може да изглежда като незначителен момент, но дори AirTags не предлагат опция за прикрепване, изискваща отделен калъф, за да ги щракнете върху ежедневната си екипировка.

Следващите са новите отвори за високоговорители, минаващи по дъното на кутията, за да предават тонове за състояние, като изтощена батерия или звънене за проследяване на Find My item на Apple. Високоговорителите на кутията са изненадващо силни, регистрирайки пикова сила на звука от 67 децибела на маса от 10 фута разстояние, според нашия звукомер. Но дори когато беше прибран в джоба на панталоните ми или заровен под купчина пране, звънът на калъфа прозвуча силно и ясно. Имах по-трудно време да чувам високоговорителите, когато кутията беше вътре в раница, пълна с моя MacBook и дрехи. Нашият шумомер го регистрира само на 46 децибела. И двете допълнения досега са добре дошли, но не непременно променящи играта.

по-стар калъф за въздушни шушулки до калъф за въздушни капсули от поколение 2, за да се покажат разликите

Хънтър Йънг

Вътре в актуализирания калъф за зареждане има батерия с по-голям капацитет, която осигурява на AirPods до 30 часа живот на батерията. Преди слушалките можеха да достигнат само 24 часа възпроизвеждане между зарежданията. Този тласък е придружен от увеличен 6-часов живот на батерията на бутон (от пет). И многократно избутвах новите професионалисти над 6-часовия лимит, средно 6 часа и 15 минути, докато слушах Spotify при 33 процента сила на звука с включено активно шумопотискане (ANC). Тези допълнителни 15 минути ви дават много; Успях да се върна от обедната си почивка, да работя до края на деня и все още да слушам мелодии, докато пазарувах, без да се налага да ги хвърлям обратно в калъф. Междувременно по-старите AirPods Pro обикновено ми издържат малко над 4 часа с активиран ANC.

Когато дойде време да презаредите AirPods, вече не сте заключени нито към собствения Lightning кабел на Apple, нито към безжична зарядна станция Qi. AirPods Pro 2 също се зареждат от MagSafe и Apple Watch puck. Тази гъвкавост гарантира, че ще имате много начини да ги изцедите, дори ако вашият Lightning кабел е включен в телефона ви. В моя случай държа това зарядно устройство Apple Watch с ключодържател винаги при себе си и то вече може да работи с двойно натоварване за зареждане на AirPods.

Функция findmy case за Apple Airpods 2-ро поколение

Тревър Рааб

Свръхшироколентовият U1 чип, който Apple използва в своите AirTags, за да активира Precision Finding, си проправи път към новите калъфи на AirPods. Когато – не ако – в крайна сметка изгубите калъфа, можете да използвате тази подобна на GPS функция, за да ви насочи до един инч от него. Пространственото проследяване използва комбинация от сензори и AR технология за впечатляваща точност на разстоянието. Това е забележително допълнение, защото сега можете да поставите калъфа си AirPods Pro в раница или чанта и да следите и двата елемента едновременно в приложението FindMy. При предишното поколение бяхте приковани към самите пъпки, които възпроизвеждаха слаб звук – ако бяха поставени в калъфа, не можехте да възпроизведете звук и трябваше да ги търсите ръчно.

Премахването на професионалистите от калъфа им разкрива решетка на високоговорителя в горната част на всяка пъпка, вместо в долната част, за подобрено ANC и качество на звука. Въпреки новия чип, Pods от второ поколение са със същия размер и тегло, с нова опция за изключително малък връх за по-добро уплътнение в малките уши. Стъблата вече поддържат контроли с докосване с жестове – плъзнете ги, за да регулирате силата на звука, докато щипка контролира възпроизвеждането. Въпреки че беше добра идея на хартия, открих, че използването на тези контроли всъщност разхлаби капсулите. Разбира се, има моменти, когато бързото прескачане на песен е страхотно. Но дори след две седмици откривам, че те не добавят много към изживяването с AirPods. Ето къде идва новото звучене.

Изключително аудио с подобрени режими на слушане

Пускането на AirPods Pro в ушите ми се стори познато, без никакви промени в заобления дизайн. Намирането на правилния размер силиконови накрайници, включени в кутията, ви помага да създадете отлично уплътнение за пасивна изолация и комфорт в ушите ви. Можете да тествате това с опцията Ear Tip Fit Test от настройките, която възпроизвежда звук и използва вградени микрофони, за да провери за течове. Има три звукови профила за избор; Потискане на шума, изключване и прозрачност. Изпробвах гамата от жанрове песни, слушах хип-хоп, алтернатива, поп, рок, електроника и дори някои Симфония № 5.

Въпреки че прилягането беше почти същото, звукът, идващ от AirPods, със сигурност не беше. Звукът не е толкова по-пълен в тях, колкото е забележимо по-пълен с фонови детайли. Чипът H2 се съчетава с нов усилвател, който произвежда по-богат бас и по-чист звук. Болно ми е да призная, че обичам хита I Can’t Wait на Nu Shooz от 80-те и често го използвам като аудио еталон. Но песента има много различни вокали, слоеве от инструменти и смени за получаване на звукова система, работеща на всички ядра. Чувал съм песента много пъти, докато тествах звукови барове, но никога не е звучала толкова добре на безжични слушалки на тази цена. Басовата линия по протежение на началния висок синтезатор е много по-забележима, както и по-пронизителни акценти върху перкусията. Това също улавя по-добре вокалните тънкости на вокалиста, но в съпроводителните текстове наистина се появяват, докато те остават встрани, идващи от оригиналните Air Pods. Различава ли се от оригиналните AirPods? Абсолютно. С оригинален в дясното си ухо и нов AirPod Pro в лявото, които свиреха едновременно, можех да чуя дълбочината и подобрената вибрация зад струните и барабаните на всяка песен, която му хвърлях.

Шумопотискането е драстично по-силно. Пуснах части от този клип със строителни работи при пълната сила на звука на моя MacBook (средно 81 децибела и пикова 93), за да симулирам работна зона, докато седях на 16 инча от високоговорителите. Със силата на звука на двете слушалки, настроена наполовина, новите AirPods Pro практически елиминират почти целия звук, с изключение на удар с чук, който се пробива. Междувременно можех ясно да чуя движещи се чакъл и електрически триони над музиката, идваща от оригиналните AirPods Pro. Те поне премахнаха постоянното тракане прилично добре. Все пак, въпреки по-богатия звук и по-ефективното шумопотискане, новият режим на адаптивна прозрачност е истинската отличителна черта на аудио фронта.

Apple Air Pod 2-ро поколение в ухото на нашите тестови редактори с него, който играе със сензорни контроли

Тревър Рааб

Режимът на прозрачност на оригиналните AirPods използва вградени микрофони и чип H1, за да анализира външния звук и да го оформи, за да преплита вашата музика с околните звуци и гласове, за да сте наясно с околната среда. Работеше изключително добре, но понякога можеше да създаде пращене. Новата технология в H2 и по-високите скорости, с които анализира звука, намаляват силните, нежелани шумове от околната среда – като сирена или строителна площадка – като същевременно интелигентно усилват други околни звуци. В миналото внезапен силен шум, докато сте били в тази функция, е превключвал AirPods в режим ANC, за да предотвратите издухване на ухото ви. Докато разговарях с колега, силното бръмчене на климатика в офиса ни накара да звучи така, сякаш говоря с тях по телефона с високоговорител в колата, докато бяха в кабината на самолет. С новите AirPods Pro гласът на колегата ми беше усилен заедно със стъпките на другите в сградата, блокирайки всичко останало, което не трябваше да чувам.

Персонализираното пространствено аудио вече може да използва камерите TrueDepth на iPhone, за да сканира ушите ви и да доставя персонализиран звук според формата им. Настроих това в настройките, като завъртях и завъртях главата си, докато моят iPhone засне поредица от селфита. В сравнение с вече отличното оригинално пространствено аудио, което точно поставя звуците в пространството около вас, ми беше трудно да разбера разликата. Звукът се движеше малко по-добре, но иначе се усещаше като повече от същото.

Присъдата

В големия пейзаж от безжични слушалки под $250, качеството на звука на Apple от второ поколение AirPods Pro възстановява мястото си на най-добър претендент. Звукът му е по-добър от $199 BeatsFit Pro във всички режими. Но дизайнът на стеблото и върха не е за всеки, докато BeatsFit Pro осигурява по-удобно и сигурно прилягане с върховете на крилата. Не само, че BeatsFit Pro са по-евтини, те също имат по-стария H1 чип на Apple, така че предлагат същата настройка с едно докосване, автоматично превключване и функции за споделяне на звук като AirPods на iPhone, iPad и Mac устройства. И дори срещу впечатляващите LinkBuds S на Sony за 199 $ с едни от най-силните шумопотискащи устройства, професионалистите успяха да се справят, като същевременно смесиха по-добре малките звукови нюанси и ефекти. От друга страна, придружаващото приложение на Sony позволява функции за автоматизирано слушане както в Android, така и в iPhone, като автоматично превключване към режим на прозрачност, когато говорите, след което се връщате към възпроизвеждане на музика. Той дори използва вашето местоположение, за да идентифицира навиците ви за слушане и да превключи към профили, когато пристигнете. Но по отношение на чистото звуково представяне новите AirPods Pro са по-добри от двете слушалки в своя ценови диапазон.

На $250 AirPods Pro от второ поколение са достоен ъпгрейд от оригиналите, ако искате по-добър звук или религиозно използвате режимите ANC или Transparency. Не позволявайте на липсата на физическа промяна в дизайна да ви разубеди – актуализациите на качеството на живот не променят това, което вече работи. Ако не смятате себе си за аудиофил, който търси тези малки детайли зад звука, оригиналните AirPods Pro все още са способни и често се продават само за $170.